Droomwerk en andere creatieve werkvormen

Carl Gustav Jung.jpgAls boodschappers uit het onbewuste, vormen dromen een fascinerende rode draad in het leven van iedere mens. Zij vertellen wat ons onbewust bezig houdt. Van een aantal gebeurtenissen in ons leven zijn we ons bewust wat ze voor ons betekenen, wat ze met ons doen. Maar van de meeste gebeurtenissen zijn we ons maar half of helemaal niet bewust welke impact ze hebben.
Deze gebeurtenissen met al haar ervaringen slaan we op in de onbewuste laag van onze psyche, om daar dan invloed uit te oefenen op ons gedrag.

In onze slaap verwerken we deze gebeurtenissen. Dromen zijn daar boodschappers van. Zij laten ons zien wat ons bewustzijn (nog) niet kon bevatten of verwerken. Dromen geven ons de kans om dat wat we nog onbewust is, bewust te maken en te integreren in ons leven. Zij laten op een andere manier, vanuit een andere laag, zien wat ons leven stimuleert en tegenhoudt. Ze spiegelen ons gedrag op een manier waarop we ons geconfronteerd weten met de soms duistere kanten in onszelf. Dromen kunnen ons wakker schudden en helpen om onszelf in balans te brengen. Daadwerkelijk met dromen aan de slag gaan, droomwerk verrichten, heeft een ware therapeutische werking.

 


Labyrinth in de kerk 004.jpg

 

 

Droomwerk is gebaseerd op inzichten van C.G.Jung en vindt plaats met behulp van nachtboek schrijven, geleidefantasie, regressietherapie, droomduiding, tekenen, Transactionele Analyse (T.A.) en familieopstellingen.