Gestalt therapie

fritz perls( Fritz Perls )

Dit is een therapievorm waarin vaak niet het hele verleden blootgelegd hoeft te worden. Het is een werkvorm die zich richt op het hier en nu en hoe daarmee om te gaan.

Tijdens het begeleidingsproces word je niet alleen uitgenodigd om te gaan onderzoeken hoe je vastloopt en hoe je door (bepaalde vast geroeste) gedachten hierin blijft hangen. Maar ook om te kijken waar je mogelijkheden liggen. Onbewuste kwaliteiten en talenten krijgen zo de kans om ontdekt te worden.


Tijdens een sessie gaan we kijken naar wat er op dit moment in je leven speelt; thuis of op het werk, maar ook heel concreet bij mij in de praktijk. Ik geef weer, wat ik zie en ervaar, als de cliënt zijn of haar ‘verhaal’ doet. Enerzijds ben ik als therapeut de spiegel van de cliënt, anderzijds ook vaak de spiegel van haar of zijn contacten elders.

Een belangrijk uitgangspunt bij Gestalttherapie is het geloof in het vermogen van ieder mens om te groeien en zich te ontwikkelen. Als er problemen ontstaan in een mensenleven ziet de Gestalttherapie dit niet als een teken van zwakte of ziekte, maar als een mogelijkheid tot nieuwe stappen en groei.